Salată de orez cu legume şi cârnaţi

10 iunie 2015   Mâncăruri rapide

Dacă vreţi să preparaţi un fel de mâncare cu orez, apelaţi la orezul integral, fiindcă celui alb îi lipsesc vitaminele B şi o bună parte din fibre. Pentru această reţetă de salată de orez cu legume şi cârnaţi poţi folosi atât orez alb, cât şi integral ori sălbatic.

Salată de orez cu legume şi cârnaţi - Ingrediente

300 g orez 100 g şuncă 100 g cârnăciori 2 ardei 1 ceapă mare 4 linguri unt 50 g ciuperci 80 g caşcaval ras sare piper pătrunjel

Salată de orez cu legume şi cârnaţi - Preparare

Fierbi orezul în apă cu sare (pui 2 măsuri de apă la o măsură de orez) şi apoi îl laşi la răcit. Rumeneşti ceapa tocată în unt până devine aurie, apoi adaugi ardeiul şi ciupercile curăţate şi tăiate. Tai şunca cubuleţe şi cârnăciorii felii şi le adaugi în tigaie să se rumenească puţin. Amesteci orezul fiert cu o parte din compoziţia de legume cu şuncă şi cârnăciori, porţionezi şi pui în farfurii. Serveşti salata de orez cu legume şi cârnaţi decorată cu pătrunjel şi cu caşcaval ras.

Mai multe