Salată de orez cu piept de pui şi ciuperci
Pentru ca orezul să nu se lipească, după primul clocot pune-l într-o strecurătoare, clăteşte-l şi pune-l din nou la fiert. Orezul îl fierbi la început la foc maxim şi după primul clocot îl acoperi şi dai focul la minim.
Ingrediente
100 g orez fiert 200 g piept de pui fiert 2 ciuperci călite în unt ½ ardei gras 5-6 teci de fasole verde 1 morcov mare fiert 2-3 bucheţele de conopidă fiartă 1 lingură unt codiţe de ţelină mărar verde pătrunjel verde piper proaspăt măcinat
Pentru sosul vinegretă
2-3 linguri ulei
2 linguri zeamă de lămâie
sare
piper
Preparare
Fierbi fasolea şi morcovul în apă cu sare. Tai puiul bucăţele şi îl aşezi într-o salatieră. Adaugi orezul fiert şi scurs, fasolea verde, morcovul tăiat şi ciupercile feliate şi călite în puţin unt.Adaugi bucheţelele de conopidă în salatieră, ardeiul tăiat cubuleţe, piper proaspăt măcinat, codiţe de ţelină, mărar şi pătrunjel tocate fin sau după preferinţă.
3 Separat, prepari un sos vinegretă din ulei, zeamă de lămâie, sare şi piper, după gust. Asezonezi salata cu sosul, amesteci uşor şi o serveşti imediat.