Salată Fattoush, o reţetă libaneză delicioasă

2 mai 2017   Mâncăruri rapide

Această salată libaneză numită Fattoush este o combinaţie delicioasă de legume proaspete şi un sos delicios de citrice, ierburi aromatice şi lipie crocantă. În doar 20 de minute, salata va fi gata.

De ce ingrediente ai nevoie pentru salata Fattoush

1 salată Romaine, tocată 1 castravete feliat ½ ceapă roşie mică, tăiată 2 căni bucăţi de pita sau lipie (poţi folosi crutoane) 1 cană roşii cherry, tăiate frunze de mentă tocate frunze de pătrunjel verde, tocate piper negru măcinat, pentru topping

Pentru dressingul salatei

80 ml ulei

3 linguri zeamă de lămâie sau mai multă, după gust

1 căţel de usturoi, descojit şi mărunţit (sau zdrobit)

1 linguriţă sare

1 linguriţă sumac măcinat (condiment din bucătăria arabă)

2-3 linguri miere, opţional

Cum se prepară salata Fattoush

Pentru dressingul de lămâie, amesteci toate ingredientele şi le baţi cu un tel până se omogenizează. Adaugi miere, după gust, dacă vrei să obţii un dressing mai dulceag.

Pui salata, feliile de castravete, chips-urile de pita crocante (ssau crutoanele), roşiile tăiate, menta şi pătrunjelul tocate şi ceapa într-un castron.

Torni dressingul de lămâie şi amesteci salata, până când legumele sunt acoperite cu sos. Serveşti salata imediat, presărată cu piper negru măcinat şi puţin sumac măcinat, dacă doreşti.

www.gimmesomeoven.com

Mai multe