Salată săţioasă

3 iunie 2013   Mâncăruri rapide

Ingrediente: 400 g varză roşie, 4 cartofi, 1 ceapă potrivită, 50 ml ulei, 50 ml supă de legume, 1 lingură sos de soia(opţional), 1 lingură sos de roşii, ½ linguriţă cimbru, ½ linguriţă tarhon uscat, 2 cuişoare, sare, piper

Mod de preparare: Tai ceapa mărunt, o căleşti în puţin ulei bine încins, adaugi cartofii tăiaţi felii groase şi continui călirea încă 5-6 minute.

Tai varza fideluţă, o presari cu puţină sare, cu cimbru, cu tarhon, o frămânţi şi o laşi să stea 5 minute să se condimenteze bine. Apoi, o adaugi peste cartofi. Torni şi supa de legume, pui cuişoarele, potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi să fiarbă 15-20 de minute.

După ce varza este bine pă trunsă, adaugi sosul de roşii (sau de soia, dacă foloseşti) şi mai laşi să fiarbă 2-3 minute. Mâncarea este bună rece sau caldă şi se poate servi cu pâine prăjită.

Mai multe