Salată toscană de fasole și ton
Este atât de delicioasă şi uşor de preparat.
Ingrediente
2 conserve ton
2 căni fasole albă, fiartă și scursă
1/2 ceapă roșie, tăiată rondele
câteva frunze proaspete de pătrunjel
sare și piper, după gust
Pentru dressing:
1/4 cană ulei de măsline
zeama de la 1 lămâie
1 cățel de usturoi
1 linguriță muștar Dijon
sare și piper, după gust
Mod de preparare
Într-un bol mare, amesteci tonul scurs, fasolea albă și ceapa roșie tăiată julien.
Pentru dressing, amesteci uleiul de măsline, zeama de lămâie, usturoiul pisat, muștarul Dijon, sarea și piperul până se omogenizează.
Torni dressingul peste ton și fasole și amesteci ușor pentru a se combina ingredientele cu sosul. Ajustezi gustul de sare și piper.
Lași salata să se odihnească în frigider cel puțin 30 de minute înainte de servire, pentru a se îmbina aromele, iar la final toci pătrunjel proaspăt deasupra.