Sangria de toamnă, o băutură delicioasă pentru mesele festive

8 noiembrie 2016   Mâncăruri rapide

Această sangria de toamnă este extrem de delicioasă. Reţeta are pe lista de ingrediente mere, pere şi rodie şi este absolut savuroasă. Încearcă această băutură alcoolică şi serveşte-i pe cei dragi la o petrecere sau la o cină în familie sau la mesele festive.

Sangria de toamnă - Ingrediente

2 rodii 100 g zahăr 1 pară 1 măr 1 sticlă de vin roşu (750 ml) 50 ml lichior de portocale 60 ml lichior de rodie

Sangria de toamnă - Mod de preparare

Scoţi uşor seminţele din coaja de rodie. Într-o cratiţă mică, amesteci 125 ml apă cu zahărul şi cu 70-80 g seminţe de rodie (păstrezi restul). Laşi să dea în clocot şi reduci flacăra la foc mic. Laşi să fiarbă la foc mic 5 minute, apoi iei vasul de pe foc şi laşi compoziţia să se răcească complet. Apoi strecori lichidul şi arunci seminţele de rodie.

Tai para şi mărul în felii cât mai subţiri. Aşezi feliuţele de fructe cu restul de seminţe de rodie într-o carafă mare şi curată. Torni vinul, lichiorul de portocale şi lichiorul de rodie, apoi torni siropul simplu de rodie, răcit în prealabil. Dai carafa la frigider până la 24 de ore. Serveşti băutura rece, cu cuburi de gheaţă, dacă doreşti.

Sursa + foto: www.sweetandsavorybyshinee.com

Cea mai bună sangria de toamnă, cu rodie şi măr

Cea mai bună sangria de toamnă, cu rodie şi măr

Sangria cu merişoare

Sangria cu merişoare

Sangria cu pepene verde şi galben

Sangria cu pepene verde şi galben

Sangria fără alcool (gravide)

Sangria fără alcool (gravide)

Mai multe