Sărăţele cu chimen
Nu se poate să prepari nişte sărăţele fără chimen, pentru că este un ingredient care desăvârşeşte gustul!
Ingrediente (10 porţii)
450 g făină
200 g margarină
150 ml iaurt gros
½ linguriţă sare
2 gălbenuşuri
1 praf de copt
1 lingură oţet
sare grunjoasă
seminţe de mac
susan
chimen
Mod de preparare: Amesteci cu degetele făina cu margarina până se formează un aluat nisipos. Adaugi apoi iaurtul, sarea şi praful de copt stins cu o lingură de oţet. Frămânţi până se formează un aluat omogen şi elastic. Îl laşi la frigider circa 30 de minute.
Întinzi aluatul în foaie subţire, decupezi cu forme speciale diferite figurine, le aşezi pe foaie de copt, într-o tavă, apoi le ungi cu gălbenuş bătut cu puţină apă şi presari deasupra lor seminţe de mac, susan, puţină sare grunjoasă sau chimen.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, pentru circa 15 sau 20 de minute, până se rumenesc frumos deasupra. Le scoţi pe grătar şi le laşi să se răcească.