Sărăţele cu chimen

24 martie 2016   Mâncăruri rapide

Nu se poate să prepari nişte sărăţele fără chimen, pentru că este un ingredient care desăvârşeşte gustul!

Ingrediente (10 porţii)

450 g făină

200 g margarină

150 ml iaurt gros

½ linguriţă sare

2 gălbenuşuri

1 praf de copt

1 lingură oţet

sare grunjoasă

seminţe de mac

susan

chimen

Mod de preparare: Amesteci cu degetele făi­na cu margarina până se formează un aluat nisipos. Adaugi apoi iaurtul, sarea şi praful de copt stins cu o lingu­ră de oţet. Frămânţi până se formează un aluat omogen şi elastic. Îl laşi la frigider circa 30 de minute.

Întinzi aluatul în foaie subţire, decupezi cu forme speciale diferite figurine, le aşezi pe foaie de copt, într-o tavă, apoi le ungi cu gălbenuş bătut cu puţină apă şi presari deasupra lor seminţe de mac, susan, puţină sare grunjoasă sau chimen.

Introduci tava în cup­torul preîncălzit, la foc potrivit, pentru circa 15­ sau 20 de minu­te, până se rumenesc frumos deasupra. Le scoţi pe grătar şi le laşi să se răcească.

Mai multe