Sărăţele cu mac şi chimen
Gata într-o oră, aceste sărăţele cu mac şi chimen pot fi gustarea potrivită între mese sau înainte de felul principal al meniului zilei.
Ingrediente
500 g făină 2 albuşuri 1 gălbenuş 250 g margarină 3 linguri smântână 10 g drojdie proaspătă 1 praf de sare 3 linguri lapte cald seminţe de chimen seminţe de mac
Mod de preparare
Se cerne făina într-un castron mare, se aşază în mijlocul ei drojdia dizolvată în lapte cald, albuşurile bătute puţin, smântâna, margarina moale şi un praf de sare. Se amestecă ingredientele şi se frământă un aluat omogen şi elastic, care se lasă 30 de minute acoperit, la temperatura camerei.
Se întinde aluatul de sărăţele în foaie potrivit de subţire, se decupează cu ajutorul unor forme speciale în formă de inimă, de semilună şi se ung cu un gălbenuş bătut cu o lingură de apă. Se presară aceste cornuleţe pe deasupra cu seminţe de mac şi de chimen.
Se aşază aceste sărăţele cu mac şi chimen într-o tavă tapetată cu folie de copt şi se introduc în cuptorul preîncălzit circa 20-30 de minute, până se rumenesc frumos.
sursa foto: ImageFood
Citiţi şi :