Sendvişuri cu creveţi şi rucola
Pentru un mic dejun mai deosebit, sau pentru aperitiv, iată o reţetă de sendvişuri cu creveţi şi rucola.
De ce ai nevoie ca să faci sendvişuri cu creveţi şi rucola:
500 g creveţi curăţaţi
3 linguri sos preparat pentru barbecue, cu oţet şi condimente
sare
8 felii de pâine din grâu întreg
2 linguri ulei
1 căţel de usturoi, tăiat în jumătăţi pe lungime
220 g rucola
piper negru măcinat
Cum prepari sendvişuri cu creveţi şi rucola:
Încălzeşti cuptorul.
Pui creveţii într-o tigaie cu ulei încins. Îi prăjeşti 4 minute, amestecând din când în când. Adaugi sosul de barbecue şi îi mai ţii 30 secunde. Asezonezi cu sare.
Ungi feliile de de pâine cu puţin ulei. Le dai la cuptor 1 minut, pe fiecare parte, până s-au prăjit. Freci feliile de pâine prăjită cu jumătăţile de căţel de usturoi.
Amesteci rucola cu restul de ulei. Pui pe fiecare felie în mod egal rucola, creveţi şi presari piper.
Sursa: http://www.myrecipes.com/