Shaorma de casă
Ingrediente pentru shaorma: Pentru clătite: 150 g făină, 3 ouă, 50 g unt, 375 ml lapte, sare, ulei, o portocală mică
Pentru umplutură: 5 fire ceapă verde, 250 g ciuperci, 500 g piept de pui, 1 lingură ulei, 200 g smântână, 2 linguri zeamă lămâie, sare, piper
Mod de preparare shaorma de casa: Speli portocala şi o storci. Amesteci ouăle, făina, sucul de portocală şi sarea. Adaugi treptat untul înmuiat la temperatura camerei şi laptele. Mixezi bine şi laşi să se odihnească 30 de minute. 200 g smântână 2 linguri zeamă lămâie sare piper Cureţi firele de ceapă, le speli şi le toci. Peste ciupercile curăţate, spălate şi tăiate fe lii, pui zeamă de lămâie.
Tai pieptul de pui fâşii şi-l rumeneşti în ulei. Condimentezi cu sare şi piper, pui bucăţile de carne pe o farfurie şi le păstrezi la cald. În aceeaşi tigaie, căleşti ceapa şi ciupercile, pui din nou carnea şi adaugi smântâna. Faci 8 clătite din aluatul pe care l-ai lăsat să se odihnească. Umpli clătitele cu compoziţia de carne şi servesti shaorma de casa cu smântână, asezonate cu sare, piper şi cu verdeaţă.