Spaghete carbonara, cea mai simplă reţetă
27 martie 2018
Mâncăruri rapide
O reţetă apetisantă, pastele carbonara nu vor rezista prea mult în farfurie.
Ingrediente
80 ml ulei 3 cepe, tocate 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 200 g bacon afumat, tăiat bucăţele 400 g spaghete 3 gălbenuşuri, bătute 50 g parmezan, ras pătrunjel tocat, după gust sare piper
Mod de preparare – Spaghete carbonara
Într-o tigaie, căleşti ceapa şi usturoiul în uleiul încins. Amesteci cu baconul până se rumeneşte. Pregăteşti pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Combini gălbenuşurile cu parmezanul, apoi amesteci cu spaghetele şi câteva linguri de apă fiartă, care ajută la formarea sosului. Adaugi mixul cu bacon şi usturoi. Potriveşti gustul cu sare şi piper. Serveşti cu pătrunjel.