Spaghete cu sos alb şi creveţi

26 mai 2015   Mâncăruri rapide

O reţetă excelentă de vară ce nu trebuie ratată, mai ales dacă ai găsit creveţi proaspeţi. Fructele de mare sunt excelente când vine vorba de spaghete sau orez, iar cu sos alb sunt mai mult decât delicioase şi sănătoase. Reţeta este simplă şi rapidă, iar cei care ţin post pot înlocui smântâna cu lapte de cocos, la fel de aromat şi bun pentru spaghetele cu sos alb şi creveţi.

Spaghetele sunt printre cele mai simple şi rapide mâncăruri care se pot prepara. Sunt săţioase, gustoase, iar în combinaţie cu fructele de mare sunt un adevărat deliciu.

Ingrediente  Spaghete cu sos alb şi creveţi:

  • 500 g de paste
  • 500 g de creveţi proaspeţi sau congelaţi
  • 200 ml smântână dulce de gătit (12% sau 30% grăsime)
  • 1 ceapă mică
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură făină
  • 20 g unt
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare Spaghete cu sos alb şi creveţi:

Creveţii proaspeţi se curăţă, se spală şi se lasă la scurs. Cei congelaţi se lasă la decongelat sau se pun în apă clocotită cu sare timp de 2 minute şi se lasă la scurs (pentru cine nu are timp de pierdut).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se taie mărunt, se pun la căli cu uleiul într-o tigaie. Se lasă la călit 1-2 minute. Se adaugă creveţii şi se lasă 5 minute, până scade apa care au lăsat-o. trebuie să prindă o culoare aurie când sunt gata. Apoi, se toarnă smântâna dulce peste creveţi şi se lasă la fiert 5 minute.

Cubul de unt se tăvăleşte prin făină, apoi se pune peste sos şi creveţi, îngroşându-se puţin sosul. Se potriveşte de sare şi piper, se adaugă şi pătrunjelul tocat mărunt şi se stinge focul. Pastele se pun la fiert şi se lasă atât cât scrie pe instrucţiuni. La final se pot amesteca cu sosul sau se poate turna sosul în fiecare farfurie. Este o mâncare rapidă, delicioasă, pe care sigur o să o tot prepari. Poftă bună!

Mai multe