Spaghete cu şuncă şi sos alb

29 mai 2015   Mâncăruri rapide

Spaghetele sunt printre preparatele cele mai uşor de preparat, mai ale sde începătoarele în arta culinară. Iată cum se fac spaghete cu şuncă şi sos alb.

De ce ai nevoie pentru spaghete cu şuncă şi sos alb

2 cepe

150 g şuncă

1 lingură făină

3 căţei de usturoi

350 g paste

1 linguriţă oregano

200 g caşcaval

200 g smântână

Sare

Piper

2-3 linguri ulei

Cum se prepară spaghete cu şuncă şi sos alb

Căleşti cepele în ulei până devin aurii. Pentru sosul amestececi smântâna cu făina şi condimente după gust După ce s-a călit ceapa adaugi sunca tăiată şi căţeii de usturoi pisaţi. Laşi la fiert 5 minute. Fierbi spaghetele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Peste ceapă torni smântâna şi mai laşi la foc 2-3 minute, până se leagă sosul. Scurgi pastele şi le amesteci cu caşcavalul ras. Deasupra torni sosul.

Mai multe