Spaghete cu tofu
Spaghetele cu tofu sunt o opțiune delicioasă și sănătoasă, mai ales dacă vrei să încerci un preparat cu influențe vegetariene sau vegane.
Ingrediente
1/2 pachet spaghete
300 g brânză tofu afumată
1 ceapă uscată
1 conservă de roșii descojite
4 căței de usturoi
sare și piper, după gust
1-2 linguri ulei
Mod de preparare
Prepari spaghetele conform indicațiilor de pe ambalaj, le scurgi și păstrezi o cană din apa în care au fiert.
Scurgi brânza tofu, o usuci cu șervețele de bucătărie, jumătate din ea o tai cubulețe, iar restul o dai prin blender.
Încingi uleiul într-o tigaie, tai ceapa julien, zdrobești usturoiul și le călești.
Presari sare și piper, amesteci și adaugi roșiile din conservă, pe care le zdrobești înainte, apoi cubulețele de brânză tofu.
Dai focul mic și le lași câteva minute, pui spaghetele, brânza tofu dată prin blender și apa păstrată treptat, până când obții un sos dens. Ții pe foc 10 minute să se combine aromele, amestecând din când în când, apoi servești.