Spaghete franţuzeşti
27 iunie 2018
Mâncăruri rapide
Chiar dacă Italia este patria mamă a delicioaselor spaghete, asta nu înseamnă că fiecare ţară nu a modificat reţeta, în funcţie de gustul lor. Astfel au apărut spaghetele franţuzeşti.
De ce ai nevoie pentru spaghete franţuzeşti
2 linguri ulei
50 g unt
1 ceapă
2 căţei de usturoi
rozmarin uscat
oregano
cimbru
pătrunjel
250 g suc de roşii
100 ml vin roşu
½ pachet spaghete
500 g carne de pui, pe grătar
parmezan, pentru servit
Cum se prepară spaghete franţuzeşti
Prepari spaghetele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Căleşti ceapa tocată un unt, iar când devine sticloasă adaugi usturoiul tocat şi mai ţii pe foc aproximativ 30 de secunde. Condimentezi cu ierburi aromate după gust, pui sucul de roşii, puiul tăiat bucăţi şi torni vinul. Laşi să fiarbă 10 minute, adaugi pastele şi amesteci. Serveşti pastele fierbinţi, cu parmezan.