Supă-cremă de fasole cu broccoli

28 februarie 2018   Mâncăruri rapide

Pentru perioada postului, o supă plină de legume, cu aspect verde senzaţional şi gust bogat.

De ce ai nevoie ca să găteşti supa-cremă:

1 lingură ulei de măsline

1 ceapă mică curăţată şi tocată

4 căţei de usturoi, curăţat şi tocat

8 căni (2 l) supă de zarzavaturi

1 căpăţână mică de broccoli, tocat la dimensiunea dumicatului

1 căpăţână mică de conopidă, tocată la dimensiunea dumicatului

1 conservă (440 g) sau borcan de fasole albă, scursă

2 linguriţe chimen măcinat

1-2 linguriţe de sare (sau după gust)

boia iute şi piper negru măcinat

140 g spanac

sucul şi coaja de la lămâie (circa 2 linguri de suc)

pentru ornare: felii de avocado,

coriandru/pătrunjel proaspăt tocat,

opţional: seminţe prăjite de floarea soarelui

Cum prepari supa-cremă:

Încălzeşti ulei într-o oală mare la foc mediu-mare.  Adaugi ceapa şi căleşti 5 minute, amestecând ocazional, până când se înmoaie şi devine transparentă.  Adaugi şi usturoiul şi căleşti încă 1-2 minute, amestecând ocazional, până-i simţi aroma. Adaugi supa de zarzavaturi, broccoli, conopida, fasolea, chimen, 1 linguriţă sare, boia şi piper negru, şi amesteci până când s-au combinat.

Continui fierberea până dă un clocot. Atunci reduci focul la mediu-mic, acoperi cu capac şi mai fierbi încă 5-8 minute, sau până când broccoli şi conopida s-au înmuiat. Adaugi şi spanacul şi mai fierbi 1 minute, sau până se înmoaie puţin.

Cu blenderul pasezi legumele piure. Adaugi în supă  sucul şi coaja de lămâie, amestecând ca să se combine. Guşti şi mai asezonezi cu sare şi piper suplimentar, dacă e nevoie. Serveşti caldă, orrnată cu felii de avocado, frunze de coriandru sau pătrunjel tocate şi opţional seminţe prăjite de floarea- soarelui.

Sursa: https://www.gimmesomeoven.com

Mai multe