Supă-cremă de praz

23 septembrie 2013   Mâncăruri rapide

Ingrediente:

4 bucăţi de praz mari tăiate rondele 2 cartofi tăiaţi cubuleţe 2 rădăcini de pătrunjel date prin răzătoare 2 rădăcini de păstârnac date prin razătoare 1 ţelină mică dată prin răzătoare ulei 1 ceapă tocată smântână 1 l supă de pasăre sare piper crutoane pâine prăjită

Mod de preparare:

Căleşti legumele într-un vas şi când s-au înmuiat torni supa de pasăre fierbinte atât cât să le acopere. Laşi la fiert şi, dacă mai e cazul, mai torni zeamă fierbinte. După aproximativ 20 de minute, încearcă legumele şi, dacă sunt fierte, potriveşti de sare şi piper şi strecori. Atenţie, păstrezi zeama! Mixezi legumele cu blenderul şi, dacă vrei să fie mai subţire, torni din zeama păstrată. Pui supa din nou pe foc şi mai dai câteva clocote. Poţi orna, după gust, cu smântână şi cu piper şi o poţi servi cu pâine prăjită ori cu crutoane.

Mai multe