Supă-cremă de pui
Dacă de obicei se prepară din legume, şi supa cremă de pui este o delicatesă.
De ce ai nevoie pentru supă-cremă de pui
5 căni supă de pui
1 piept de pui dezosat
½ ceapă tocată
2 linguri ulei
½ lingură cimbru uscat
piper
sare
2-3 căţei usturoi
½ lingură turmeric
1 cană şi jumătate lapte
¾ cană făină
pătrunjel tocat
Cum se prepară supa-cremă de pui
Taie pieptul de pui bucăţi. Căleşte în ulei ceapa tocată, iar când ceapa devine sticloasă adaugi pieptul de pui. Laşi până se rumeneşte, după care torni supa, piper după gust, cimbru, sare, turmericul şi căţeii de usturoi pisaţi. Acoperă vasul şi lasă-l să clocotească 20 de minute, amestecând ocazional. Între timp, în alt vas amestecă laptele cu făina, fără să se formeze cocoloaşe. Pune în supă şi mai lasă să fiarbă 20 de minute. Mai condimentează dacă doreşti. Serveşte supa-crema de pui cu pătrunjel tocat presărat pe deasupra.
Sursa foto http://feralkitchen.com