Supă cu găluşte
Ingrediente: 1 morcov, 1 rădăcină pătrunjel, 2 cartofi, pătrunjel, 1 ou, câte 1 lingură de griş/ou, 1 linguriţă ulei de măsline, un praf de sare, 2 l apă
Număr porţii: 2 Timp de preparare: 45 min Dificultate: mică
Mod de preparare:
Speli şi cureţi zarzavaturile, le treci prin răzătoarea cu ochiuri mari iar ceapa o tai în patru. Pui toate legumele la fiert în apă cu un praf de sare şi, între timp, te ocupi de găluşte. Separi oul, baţi albuşul spumă, adaugi gălbenuşul şi grişul şi amesteci foarte bine.
Laşi 5 minute pasta, să se umfle puţin grişul, după care cu o linguriţă înmuiată în apă rece iei din amestec şi pui în oală, în supa care fierbe. Serveşti supa îmbunătăţită cu câteva picături de ulei, preferabil de măsline, şi presărată cu pătrunjel tocat mărunt. şi coaja rasă de lămâie.
Serveşti crema presărată cu miez de nucă nu foarte mărunţit şi, eventual, biscuiţi pentru diabetici.