Supă de broccoli şi brânză

5 februarie 2016   Mâncăruri rapide

Nimic nu se compară cu o supa de broccoli şi brânză fierbinte, într-o zi rece de iarnă! Supa de broccoli şi brânză va fi una dintre preferatele mele. Este perfect cremoasă, are suficientă brânză şi absolut delicioasă! Partea care cere mai mult timp este tocarea buchetelor de broccoli şi a cepei. Este foarte important pentru această supă-cremă să tai broccoli foarte fin.

Supă de broccoli şi brânză - Ingrediente (4-6 porţii)

6 linguri unt, tăiat cuburi 1 cană ceapă tocată 1 căţel de usturoi, pisat 1/4 cană + 3 linguri făină 3 1/4 căni lapte 450 g supă de pui 1/2 cană smântână 3 căni bucheţele broccoli tocate fin 2 căni brânză cheddar răzuitp, şi încă puţin pentru servit 1/3 cană, parmezan răzuit sare piper

Supă de broccoli şi brânză - Mod de preparare

Topeşti untul într-o cratiţă la flacără medie. Adaugi ceapa şi căleşti, amestecând din când în când până când se înmoaie, cam 3 minute. Adaugi usturoiul şi făina şi mai laşi pe foc 1 minut, amestecând. În timp ce amesteci, torni cu grijă laptele, supa de pui şi adaugi şi broccoli. Laşi pe foc, amesteci până începe să clocotească şi se mai îngroaşă compoziţia, apoi dai focul mai încet şi laşi să fiarbă, până când se înmoaie broccoli, cam 5-7 minute.

Încorporezi smântâna, dai la o parte de pe foc, adaugi parmezanul şi brânza cheddar şi amesteci până se topesc. Asezonezi cu sare şi piper şi serveşti caldă cu puţină brânză cheddar pe deasupra.

sursa: http://www.cookingclassy.com

Mai multe