Supă de ciuperci cu mărar
Un deliciu culinar, aşa se poate descrie supa cremă de ciuperci cu mărar.
Ingrediente
500 g ciuperci proaspete
2 ciuperci pentru decor
3 linguri unt
1 ceapă medie, tăiată mărunt
2 căței de usturoi, tăiați mărunt
1 cartof, tăiat cuburi mici
1 cană lapte
1 lingură boia dulce
1 lingură făină
1 litru supă de legume sau de pui
1/2 legătură de mărar proaspăt, tocat
1 lingură zeamă de lămâie
sare și piper, după gust
Mod de preparare
Topești untul, rumenești ciupercile pentru decor tăiate felii și dai deoparte. În același vas, sotezi ceapa și usturoiul, adaugi ciupercile de supă tăiate și cubulețele de cartofi.
Călești 5-7 minute, amestecând din când în când, până când ciupercile și cartoful încep să se înmoaie, adaugi boiaua dulce și făina, amesteci și gătești 2 minute. Torni laptele și supa, acoperi și lași să fiarbă circa15 minute sau până când legumele sunt fierte.
Pui zeama de lămâie, asezonezi cu sare și piper, adaugi mărarul proaspăt tocat și amesteci bine. Decorezi cu ciupercile prăjite. Se servește caldă, cu felii de pâine prăjită.