Supă de conopidă, reţeta lui Jamie Oliver

16 martie 2018   Mâncăruri rapide

De post sau de regim, supa de conopidă cu mazăre de la Jamie Oliver îţi mai schimbă stilul de a găti.

De ce ai nevoie ca să prepari supă de conopidă, după reţeta lui Jamie Oliver:

4 cepe mici (arpagic)

1 căţel de usturoi

1 conopidă mică

ulei

1 linguriţă de pudră de curry

2 linguriţe de seminţe de muştar

½ ardei iute roşu

300 g mazăre

800 ml lapte de cocos

Cum prepari supă de conopidă, după reţeta lui Jamie Oliver:

Cureţi şi feliezi cepele şi usturoiul, apoi tai conopida bucheţele. Încalzeşti ulei într-o oală şi cea mai mare parte a cepelor şi usturoiul până se înmoaie, apoi adaugi cea mai mare parte a pudrei de curry şi 1/2 din seminţele de muştar şi ardeiul iute şi căleşti 2 minute. Adaugi conopida, mazărea şi laptele de cocos, apoi umpli 1 borcan gol cu apă şi torni în oală.

Asezonezi, laşi să dea un clocot, apoi reduci focul şi fierbi 40 minute, amestecând ocazional. Dacă lichidul scade prea mult, mai adaugi puţină apă. Căleşti într-o tigaie restul de cepe în ulei la foc mare până devin transparente, apoi adaugi restul de pudră de curry şi seminţele de muştar şi mai căleşti 1 minut. Serveşti supa după ce ai turnat deasupra amestecul de ceapă şi condimente călite.

Sursa: https://www.jamieoliver.com

https://www.jamieoliver.com

Mai multe