Supă de legume, reţeta Jamie Oliver

22 martie 2018   Mâncăruri rapide

Tot de la Jamie Oliver, o reţetă de supă de legume şi fasole, varianta de post.

De ce ai nevoie ca să faci supă de legume şi fasole:

2 tulpini de ţelină

3 morcovi

2 fire mari de praz

2 căţei de usturoi

1 crenguţă de rozmarin verde

ulei

1 x 400 g conservă de fasole boabe

1 litru supă de zarzavaturi

75 g spanac

100 g mazăre congelată

sare

piper negru măcinat

Cum prepari supă de legume şi fasole: 

Cureţi şi tai felii subţiri ţelina, cureţi şi tai bucăţi  mari morcovii şi cureţi, speli şi tai bucăţi mari firele de praz. Cureţi şi tai felii subţiri usturoiul, apoi toci mărunt rozmarinul. Pui ulei într-o oală mare la foc mediu, apoi adaugi rozmarinul. Apoi adaugi ţelina tocată, morcovii, prazul şi usturoiul. Căleşti uşor circa 15 minute, sau până se înmoaie, amestecând constant. Adaugi fasolea (nu e nevoie să o scurgi) şi supa.

Laşi până dă în clocot, apoi reduci şi laşi să fiarbă 30 minute – mai adaugi puţină supă sau apă dacă crezi că e nevoie. În ultimul rând, adaugi spanacul şi mazărea şi mai laşi să fiarbă 3 minute, sau până când zarzavaturile au fiert, dar au încă culoarea verde viu. Guşti şi mai asezonezi, dacă e nevoie.

Sursa: https://www.jamieoliver.com

https://www.jamieoliver.com

Mai multe