Supă de mere

20 decembrie 2013   Mâncăruri rapide

O reţetă inedită şi foarte gustoasă, supa de mere este bogată în vitamine.

Ingrediente:

1 pui (opţional) o ceapă 1/2 kg mere un gălbenuş 100 ml smântână frunze de pătrunjel ţelină zeamă de lămâie 2 g unt sare zahăr o lingură de delicat

Mod de preparare:

Se taie carnea şi se pune la fiert. Se adaugă sare şi ceapa întreagă. Când carnea a fiert, se scoate ceapa şi se adaugă merele curăţate de coajă şi tăiate felii de 1 cm grosime, fierbându-se numai 10 minute. Se drege cu un gălbenuş de ou amestecat cu smântână şi se adaugă o linguriţă de delicat. Se pune zeama de lămâie, plus o linguriţă de zahăr (după gust) şi câteva bucăţele de unt. Pentru aromă, se adaugă frunzele de pătrunjel şi o ţelină mică.

Carnea de pui este opţională! Dacă nu doriţi ca supa să conţină carne se poate renunţa la ea. Modul de preparare este acelaşi.

FOTO ambitiouskitchen.com

Mai multe