Supă de urzici cu orez

15 martie 2018   Mâncăruri rapide

Pentru a prepara această supă de urzici cu orez, trebuie să alegi plante tinere sau frunzele din partea de sus a tulpinilor tinere. Este de preferat să le cumpărăm sau să le culegem atunci când le şi folosim, pentru a-şi păstra prospeţimea. Altfel, păstrăm frunzele într-o pungă de hârtie, ferite de umezeală şi de lumină.

Supă de urzici cu orez - Ingrediente (3 porţii)

1 kg urzici 1 l apă 100 g orez 3 linguri ulei 1 legătură ceapă verde 2-3 fire usturoi verde 250 ml smântână sare piper

Supă de urzici cu orez - Mod de preparare

Fierbi urzicile în apă cu sare până se înmoaie, după care le scoţi, le scurgi şi le toci. Fierbi în zeama rămasă orezul, ceapa şi usturoiul tocate, iar după ce a mai scăzut apa şi s-a înmuiat orezul adaugi smântâna. Pui urzicile şi condimentezi cu sare şi piper, după gust, mai laşi să dea în 2-3 clocote şi stingi focul.

Mai multe