Tagliatelle cu pesto de mazăre
Unul dintre principalele beneficii ale proteinei din mazăre este că, după ce o vei consuma, te vei simţi sătul. Are un aport perfect de aminoacizi, care transmite corpului tău că este plin şi că nu mai trebuie să mănânce.
Ingrediente
250 g tagliatelle
150 g mazăre
100 g baby spanac
2 căței de usturoi
2 linguri parmezan ras
1 lingură muguri de pin
1-2 linguri ulei de măsline
câteva frunze de busuioc
sare piper
parmezan ras, pentru servit
pătrunjel, pentru decor
Mod de preparare
Pentru pesto, cureți și speli mazărea, apoi o pui la fiert în apă clocotită și o ții doar 2-3 minute. O scoți, o treci prin apă rece și o lași într-o strecurătoare la scurs.
Cureți usturoiul și îl pui într-un blender, presari sare după gust, îl zdrobești, adaugi frunzele de busuioc și mugurii de pin și continui să mixezi pentru ca aromele să se întrepătrundă. Pui mazărea, păstrezi din ea și pentru ornat, adaugi spanacul, le mărunțești, apoi încorporezi parmezanul și uleiul și mixezi până când obții consistența dorită. Guști și potrivești de sare și piper.
Fierbi pastele conform indicațiilor de pe ambalaj, le scurgi, le amesteci cu sosul pesto și le servești cu boabele de mazăre păstrate, presărate cu parmezan și decorate cu frunze de pătrunjel.