Tagliatelle dulci
15 februarie 2016
Mâncăruri rapide
Un desert preparat în special în perioada Carnavalului de la Veneţia, care tocmai s-a încheiat. Aceste tagliatelle uşor crocante sunt umplute cu cremă portocală. Şi nici măcar nu sunt dificil de preparat tagliatellele dulci!
De ce ai nevoie pentru tagliatelle dulci
200 g făină
2 ouă
4 linguri zahăr
coaja de la 1 portocală
ulei, pentru prăjit
zahăr pudră, pentru decor
Cum se prepară tagliatelle dulci
Frămânţi făina cu ouăle, până capătă o consistenţă omogenă, iar aluatul este uşor elastic. Întinzi o foaie de aproximativ 2 mm grosime şi presari zahărul şi coaja de lămâie. Rulezi şi tai bucăţi, nu mai mari de 1 cm. Încingi uleiul şi prăjeşti rulourile, având grijă să fie bine acoperite de ulei. Le scoţi pe şervete absorbante de hârtie, iar după ce s-au răcit le pudrezi cu zahăr.
Sursa foto http://www.manusmenu.com