Tăieței de legume cu năut
Tăieței de legume cu năut sunt o alegere excelentă pentru o masă rapidă, sănătoasă și plină de culoare. O rețetă hrănitoare și ideală pentru orice zi a săptămânii.
Ingrediente
1 dovlecel mare
1 morcov mare
1/2 rădăcină țelină
1 conservă năut fiert
2 linguri ulei de măsline
sucul de la 1/2 lămâie
1 linguriță semințe de susan
1/2 linguriță oregano uscat
1/2 linguriță busuioc uscat
sare şi piper proaspăt măcinat, după gust
Mod de preparare
Speli și cureți legumele. Le tai sub formă de „spaghete“ cu un spiralizator sau un curățător de legume special.
Scufunzi tăiețeii obținuți în apă clocotită cu sare 1 minut, apoi îi scoți imediat într-un bol cu apă cu gheață ca să-și păstreze textura crocantă. Îi scurgi bine și îi pui într-un bol mare.
Adaugi năutul scurs, uleiul de măsline, sucul de lămâie, condimentele și semințele de susan. Amesteci ușor și lași salata 5–10 minute să se combine aromele.