Tăieței din dovleac cu spanac

28 ianuarie 2025   Mâncăruri rapide

Tăiețeii din dovleac cu spanac sunt o rețetă sănătoasă, gustoasă și potrivită pentru o masă rapidă.

Ingrediente

400 g dovleac plăcintar

100 g frunze de spanac proaspăt

1 lingură semințe de dovleac sare

1 linguriță ulei de măsline piper

1 cățel de usturoi, tocat fin

1 lingură suc de lămâie

Mod de preparare

Cu un spiralizator sau un curățător de legume, tai fâșii lungi și subțiri din dovleacul plăcintar.

Într-o tigaie mare, încălzești uleiul de măsline la foc mediu. Adaugi usturoiul tocat și-l călești 1 minut. Pui tăiețeii de dovleac și îi gătești 3-5 minute, amestecând ocazional, până se înmoaie ușor, dar rămân crocanți. Adaugi spanacul în tigaie și mai lași pe foc 1-2 minute, până când se înmoaie. Condimentezi cu sare, piper și sucul de lămâie.

Transferi tăiețeii pe farfurii și presari semințele de dovleac deasupra.

Mai multe