Tartă cu bacon şi brânză
Poate înlocui cu succes un fel principal dacă este servită alături de o salataă, dar este şi un bun aperitiv.
Ai nevoie de
3 felii mai groase de bacon
½ ceapă tocată
1 lingură unt
5 felii pâine albă
6 ouă
1 cană şi jumătate lapte
¼ lingură sare
¼ lingură piper
2 căţei de usturoi
1 cană caşcaval ras
1-2 linguri ulei
Dă drumul la cuptor. Taie baconul bucăţele şi căleşte-l în ulei. Când este gata pune-l pe un şervet absorbant. Pune în tigaie ceapa şi usturoiul pisat. Scoate-le şi pune în loc lingura de unt şi feliile de pâine tăiate cubuleţe, amestecând pentru a se prăji pe toate părţile. Într-un vas bate bine ouăle, după care adaugă laptele, sare, piper şi jumătate de cană de brânză. După ce s-a prăjit pâinea stinge focul şi pune în tigaie oăle, baconul şi ceapa. Presară pe deasupra restul de brânză şi dă tigaia la cuptor 15 minute. Las-o puţin să se răcească înainte să o tai felii.
Sursa foto http://tinaschic.com