Tartă cu bacon şi brânză

24 octombrie 2014   Mâncăruri rapide

Poate înlocui cu succes un fel principal dacă este servită alături de o salataă, dar este şi un bun aperitiv.

Ai nevoie de

3 felii mai groase de bacon

½ ceapă tocată

1 lingură unt

5 felii pâine albă

6 ouă

1 cană şi jumătate lapte

¼ lingură sare

¼ lingură piper

2 căţei de usturoi

1 cană caşcaval ras

1-2 linguri ulei

Dă drumul la cuptor. Taie baconul bucăţele şi căleşte-l în ulei. Când este gata pune-l pe un şervet absorbant. Pune în tigaie ceapa şi usturoiul pisat. Scoate-le şi pune în loc lingura de unt şi feliile de pâine tăiate cubuleţe, amestecând pentru a se prăji pe toate părţile. Într-un vas bate bine ouăle, după care adaugă laptele, sare, piper şi jumătate de cană de brânză. După ce s-a prăjit pâinea stinge focul şi pune în tigaie oăle, baconul şi ceapa. Presară pe deasupra restul de brânză şi dă tigaia la cuptor 15 minute. Las-o puţin să se răcească înainte să o tai felii.

Sursa foto http://tinaschic.com

http://tinaschic.com

Mai multe