Tartă cu conopidă

6 septembrie 2013   Mâncăruri rapide

Ingrediente:

Pentru aluat:

300 g făină

100 g unt moale

2 linguri ulei

1 gălbenuş

3 linguri de apă

Sare

Pentru umplutură:

1 conopidă

4 ouă

125 ml smântână

200 g caşcaval

1 ardei gras roşu, opţional

1 ardei gras verde, opţional

1 ceapă tocată

2 căţei de usturoi zdrobiţi

1 legătură mărar, tocat

1-2 linguri de ulei

sare

piper

Mod de preparare:

Amesteci făina cu untul moale, un praf de sare, gălbenuşul, apa şi uleiul. Frămânţi până când obţii un aluat omogen. Înfăşori în folie de plastic şi dai la rece până prepari umplutura. Rupi conopida bucheţele, o speli sub jet de apă şi o laşi la scurs. Căleşi ceapa şi usturoiul, apoi adaugi bucheţelelede conopidă, potriveşti de sare şi piper.

Laşi să se călească timp de câteva minute şi laşi la răcit. Dacă vrei, poţi căli şi ardeii tocaţi julien. Scoţi aluatul şi îl întinzi în forma tapetată în prealabil. Presari puţin caşcaval ras şi pui deasupra legumele călite. Baţi ouăle cu smântâna şi cu caşcavalul rămas, potriveşti de sare şi piper. Torni compoziţia peste conopida din formă şi presari mărar.

Dai tarta la cuptor pentru 45 de minute.

Dificultate medie

Timp de preparare: 1h

Mai multe