Tartă cu mazăre și ouă
La micul-dejun, ca gustare sau chiar servite ca aperitiv, tartele în toate formele lor sunt alegerea potrivită dacă vrem să avem parte de o masă sățioasă.
Ingrediente pentru tartă cu mazăre și ouă
Pentru aluat:
250 g făină alba
120 g unt
50 ml apă rece
1 vârf de cuțit de sare
Pentru umplutură:
6 ouă
150 g brânză de capră rasă
sare
100 g mazăre din conserve
piper
200 ml smântână pentru gătit
Cum faci tarta cu mazăre și ouă
Într-un bol, amesteci făina, untul și sarea și frămânți până
obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi treptat apa până când compoziția devine
omogenă. Dacă nu se dezlipește ușor de pe mâini, mai poți adăuga făină. Îl
modelezi uniform, pui folie de plastic peste castron și-l dai o oră la
frigider.
Într-o tavă rotundă, tapetată cu făină, întinzi uniform aluatul, îl înțepi din
loc în loc cu furculița și ai grijă ca marginile să nu depășească forma. Pui
deasupra tăvii hârtie de copt cu orez uniformizat ca să se mențină forma de
tartă și o dai la cuptor 20 de minute. Verifici dacă este copt.
Pui 4 ouă la fiert și le lași 10 minute ca să fie tari. Scurgi bine mazărea de
apă, iar într-un bol spargi celelalte 2 ouă și adaugi peste ele smântâna,
brânza rasă, piper și sare după gust și încorporezi.
În blatul copt deja pui umplutura și o
uniformizezi, tai cele 4 ouă fierte și le așezi în cerc sau după bunul plac și
dai tava la cuptor încă 20 de minute până când tarta devine aurie. O lași puțin
să se răcească și o tai în formă.