Tartă cu portocale

16 februarie 2015   Mâncăruri rapide

Dacă vrei un gust deosebit pentru această tartă cu portocale, ai putea să înlocuieşti citricele banale cu nişte portocale roşii. Dar nu este musai. Este foarte gustoasă şi aşa.

Ingrediente pentru tartă cu portocale

Pentru blat 250 g biscuiţi simpli 200 g unt

500 g brânză de vaci scursă

150 g zahăr

1 linguriţă esenţă de portocale

400 g smântână grasă

200 ml zeamă de portocală

1 lingură zahăr pudră

coaja rasă de la 1/2 portocală

1/2 portocală tăiată felii subţiri

3 pliculeţe gelatină

Mod de preparare pentru tartă cu portocale

Biscuiţii se sfărâmă cu un sucitor şi se amestecă cu untul moale. Se întinde compoziţia pe fundul unei forme de tort mai mici. Se mixează brânza cu zahărul, ­­­­esenţa şi smântâna. Se adaugă ­două pliculeţe de gelatină înmuiată şi topită. Se ia un sfert din compoziţie, iar ­restul se mixează cu coaja de portocală rasă. Se pune la înmuiat în 100 ml apă rece un pliculeţ de gelatină, după ­care se topeşte, dar fără să se dea în fiert. Zeama de portocală se amestecă cu zahărul pudră şi se dă în ­câteva clocote, ­după ­care se amestecă cu gelatina topită. Se lasă să se răcorească.

Se pune peste ­biscuiţi jumătate din crema de brânză cu coajă rasă, se stropeşte cu puţină glazură şi se pune restul de cremă cu coajă. Deasupra se întinde crema albă şi se toarnă glazura. Se garniseşte tarta cu portocale cu felii subţiri de portocală roşie şi se serveşte după ce stă la frigider cel puţin 2-3 ore.

Mai multe