Tartă cu praz
Tartele pot fi consumate atât calde cât şi reci, sunt ideale pentru aperitiv, dar şi ca fel principal, alături de o salată.
Ingrediente
Pentru umplutură:
3 fire praz
1 cană chefir
3 ouă
300 g brânză cheddar rasă
Pentru aluat:
250 g făină
125 g unt rece
1 ou
1 praf de sare
3 linguri apă rece
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci, cu mâna, făina cernută cu untul și cu sarea, până când obții un aluat nisipos, încorporezi oul, apa și frămânți aluatul. Îl înfășori în folie și îl dai la frigider 30 de minute.
După expirarea timpului, scoți aluatul, îl mai frămânți puțin și îl întinzi cu sucitorul pe o suprafață presărată cu făina. Îl așezi într-o tavă de tartă tapetată, inclusiv pe margini și îl dai la cuptorul încins 10 minute.
Pentru umplutură, îndepărtezi primele două foi de la praz, îl speli sub jet de apă și îl tai rondele, doar partea albă și puțin din cea verde. Îl pui într-o strecurătoare și îl mai treci de câteva ori pe sub jetul de apă, apoi îl lași să se scurgă bine. Bați ouăle cu chefirul.
Scoți blatul precopt, presari puțină brânză, răstorni amestecul cu ouă, așezi rondele de praz și presari restul de brânză.
Dai din nou tarta la cuptor, aproximativ 30 de minute sau până când se rumenește frumos.