Tartă cu ton și ricotta
Este simplu de preparat, iar umplutura este gustoasă.
Ingrediente
Pentru aluat
200 g făină
5 ouă
125 g unt rece, tăiat cubulețe
50 ml apă rece
200 g ton la conservă, scurs
200 g brânză ricotta
1/2 ceapă mică
1/4 cană măsline negre, feliate
1/4 cană roșii uscate
1/2 cană parmezan ras
1 cană mozzarella rasă
sare, piper
oregano și busuioc uscat
Mod de preparare
Într-un bol, amesteci făina cu puțină sare. Adaugi cubulețele de unt rece și îl fărâmițezi cu vârful degetelor până obții un amestec cu aspect nisipos. Spargi 2 ouă și le încorporezi. Treptat, adaugi apa rece și amesteci până când obții un aluat elastic. Îl învelești în folie de plastic și îl dai la frigider 30 de minute. Scoți aluatul din frigider și îl întinzi pe blatul presărat cu puțină făină, în formă rotundă, astfel încât să acopere baza și marginile formei de tartă. Îl așezi în forma de tartă unsă cu ulei și îl înțepi din loc în loc cu furculița. Coci 11-13 minute.
Amesteci tonul scurs cu brânza ricotta, adaugi 2 ouă, ceapa tocată, măslinele feliate, roșiile uscate, parmezanul ras, condimentele, sare și piper.
Torni amestecul în tavă și nivelezi. Bați oul rămas, adaugi mozzarella rasă și pui peste tartă. Coci tarta aproximativ 30 de minute, până când este rumenită la exterior și umplutura este coaptă. Lași să se răcească puțin înainte de a o tăia.