Tartă cu zmeură
În Franţa, una dintre cele mai cunoscute băuturi care se servesc ca aperitiv este crème de cassis, un lichior dulce, de culoare roşu-închis, preparat din coacăze negre. În Marea Britanie, cei care vor să intensifice aroma berii negre adaugă câţiva stropi de suc de coacăze în ea. Tot la britanici, celebră este şi Cider and Blank, o licoare care se obţine prin amestecarea tonicului de coacăze cu cidru.La noi, din zmeurp se poate face zmeurată. Însoţită, de ce nu, de o felie de tartă cu zmeură.
Ingrediente
220 g făină 200 g zahăr 4 ouă 2 lămâi 100 g unt 140 ml ulei 1 ½ linguriţă praf de copt 500 g zmeură 200 g agrişe
Mod de preparare
Storci zeama de la cele două lămâi şi o amesteci cu 100 g de zahăr. Baţi cu mixerul ouăle cu restul de zahăr, aproximativ 5 minute până obţii o compoziţie pufoasă, apoi le amesteci cu zeama de lămâie. Separat, amesteci făina cu praful de copt şi o încorporezi în ouă. Adaugi untul, ţinut la temperatura camerei, şi uleiul. Torni aluatul într-o tavă tapetată cu unt, iar deasupra pui fructele. Dai la cuptorul preîncălzit 40 de minute, până trece testul scobitorii.