Tartă cu zmeură şi ciocolată albă

18 iulie 2016   Mâncăruri rapide

Zmeură şi ciocolată albă! Mmmmm...O combinaţie de-ţi lasă gura apă!

Ingrediente (8 porţii) 10 biscuiţi graham, nu foarte dulci 1 albuş 2 linguri unt topit ½ cană fulgi ciocolată albă 1 plic gelatină 1 cană apă rece 2 ½ căni zmeură 150 g mascarpone ½ cană zahăr ½ cană lapte praf 2 linguri zeamă lămâie

Mod de preparare

Pui biscuiţii într-un mixer şi amesteci până se fărâmiţează. Adaugi albuşul şi untul. Mixezi. Ungi cu ulei o foaie de copt aşezată într-o tavă rotundă cu pereţi detaşabili, aşezi firimiturile şi le dai forma unui blat.

Laşi în cuptorul încins 8-10 minute. Presari fulgii de ciocolată albă şi mai laşi 1-2 minute. Dai deoparte. Pui gelatina în puţină apă rece şi ţii 1 minut. Apoi încălzeşti la foc mic şi amesteci până se dizolvă complet.

Pui zmeura în mixer şi amesteci. Strecori, pentru a elimina seminţele. Torni din nou piureul format în mixer. Adaugi mascarpone şi zahăr. Acoperi şi mixezi până se omogenizează, verşi gelatina şi iar mixezi. Transferi într-un vas mai mare, acoperi şi laşi la frigider 40 de minute.

Baţi laptele praf cu apa într-un vas mic. Torni şi zeama de lămâie. O treime din compoziţie o pui în mixtura de zmeură. Încorporezi şi restul de amestec de lapte şi omogenizezi. Verşi toată crema în tavă. Acoperi şi ţii la frigider 3 ore înainte de a servi.

Mai multe