Tartă frangipane cu mere
15 martie 2016
Mâncăruri rapide
În loc de mere, poţi prepara această tartă frangipane şi cu pere sau gutui. O poţi servi alături de brânză Stilton.
De ce ai nevoie pentru tartă frangipane cu mere
3 mere
320 g aluat foetaj
100 g gem de piersici
2 gălbenuşuri
Pentru umplutură
220 g unt
220 g zahăr
220 g migdale
3 ouă
1 lingură coajă de lămâie
50 g făină
Cum se prepară tartă frangipane cu mere
Pentru umplutură, freci untul cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi migdalele zdrobite, ouăle şi mixezi până se omogenizează. La final încorporezi făina şi coaja de lămâie. Întinzi aluatul, îl ungi cu gălbenuşurile şi întinzi umplutura. Deasupra aşezi felii de mere descojite şi dai tarta la cuptor 25-30 de minute. După ce s-a răcorit, întinzi gemul.