Tartă frangipane cu mere

15 martie 2016   Mâncăruri rapide

În loc de mere, poţi prepara această tartă frangipane şi cu pere sau gutui. O poţi servi alături de brânză Stilton.

De ce ai nevoie pentru tartă frangipane cu mere

3 mere

320 g aluat foetaj

100 g gem de piersici

2 gălbenuşuri

Pentru umplutură

220 g unt

220 g zahăr

220 g migdale

3 ouă

1 lingură coajă de lămâie

50 g făină

Cum se prepară tartă frangipane cu mere

Pentru umplutură, freci untul cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi migdalele zdrobite, ouăle şi mixezi până se omogenizează. La final încorporezi făina şi coaja de lămâie. Întinzi aluatul, îl ungi cu gălbenuşurile şi întinzi umplutura. Deasupra aşezi felii de mere descojite şi dai tarta la cuptor 25-30 de minute. După ce s-a răcorit, întinzi gemul.

Mai multe