Tartine cu ridichi şi frunze de păpădie

27 aprilie 2018   Mâncăruri rapide

Vrei un mic dejun de sezon, sănătos şi uşor? Încearcă această reţetă de tartine cu verdeţuri!

De ce ai nevoie ca să faci tartine cu ridichi şi frunze de păpădie:

1-2 linguri ulei

¼ cană cepe verzi tăiate fin

2-3 ridichi tăiate felii

6-8 frunze de păpădie

4-6 felii de pâine, prăjită

1 vârf de cuţit de boia iute ( opţional)

sare

piper

1¼ cană seminţe de floarea soarelui crude, fără coajă

1 căţel de usturoi

2 linguri oţet din vin

2 linguri de zeamă de lămâie, plus puţină coajă

1 cană apă

sare

o mână de ierburi aromate, precum busuioc, mentă sau mărar (şi ceva pentru ornat)

Prepari crema de seminţe pasând cu blenderul seminţele de floarea soarelui, usturoiul, oţetul, 1 lingură de zeamă de lămâie, coaja de lămâie, apă şi sare, până obţii o pastă moale. Adaugi ierburile şi blenduieşti iar. Dai la rece până când eşti gata să serveşti.

Încălzeşti ulei într-o tigaie la foc mediu-mic, adaugi ceapa, ridichile, sare şi piper, căleşti câteva minute, apoi adaugi câteva linguri de apă, acoperi şi laşi la înăbuşit până când ridichile s-au înmuiat puţin, circa 5 minute. Când ridichile sunt aproape gata, adaugi frunzele de păpădie şi 1 lingură de zeamă de lămâie. Ţii pe foc doar până când se înmoaie puţin frunzele de păpădie. Asezonezi cu sare şi piper, după gust.

Ungi feliile de pâine prăjită întâi cu crema din seminţe de floarea soarelui, adaugi deasupra amestecul de ridichi şi verdeţuri şi, opţional,  1 vârf de cuţit de boia iute.

Sursa:

https://www.loveandlemons.com

Mai multe