Ţelină gratinată

11 decembrie 2018   Mâncăruri rapide

Banala rădăcină de ţelină este foarte versatilă şi poate fi folosită în numeroase reţete. Vă prezentăm un preparat cald şi săţios, ideal pentru zilele de iarnă.

2-3 porţii/1 h/Dificultate medie

Ingrediente:

1 ţelină mare

200 g kaizer

zeama de la ½ lămâie

200 g caşcaval ras

2 ouă

4 linguri smântână

sare, piper după gust

unt, pentru uns

Mod de preparare:

Cureţi ţelina, o opăreşti 10 minute în apă cu sare şi cu zeama de lămâie, o scoţi şi o tai felii de 2 cm. O usuci şi o laşi deoparte. Tragi uşor kaizerul la tigaie şi îl dai deoparte. Amesteci caşcavalul, cu ouăle, smântâna, sare şi piper, după gust şi omogenizezi.

Aşezi într-o tavă unsă cu unt feliile de ţelină, aşezi pe fiecare în parte feliuţe de kaizer şi amestecul cu caşcaval. Dai tava la cuptorul încins şi o ţii până când se gratinează.

FOTO: Profimedia

Mai multe