Ţelină umplută cu carne

16 noiembrie 2016   Mâncăruri rapide

Pregăteşte rapid o cină delicioasă!

Ingrediente 2 ţeline potrivite ½ lămâie 100 g caşcaval

Pentru umplutură

300 g carne tocată

1 ceapă

1 ou

2 linguri sos de roşii

80 g unt

maghiran

sare

piper

1 linguriţă muştar

1 linguriţă boia dulce

parmezan ras

salată verde şi roşii, pentru servit

Mod de preparare

Cureţi bucăţile de ţelină şi le fierbi în apă cu zeamă de lămâie, doar cât să se înmoaie puţin. Le scurgi bine, le tai jumătăţi şi scobeşti interiorul. Căleşti în 30 g de unt ceapa tăiată mărunt şi miezul zdrobit scos din ţeline. Adaugi carnea, sosul de roşii, muştarul, boiaua şi condimentezi cu sare, piper şi maghiran, după gust, ţii până scade sosul şi laşi la răcorit, apoi adaugi oul.

Umpli jumătăţile de ţelină cu amestecul obţinut şi le aşezi în tavă. Pui deasupra 50 g de unt moale, le stropeşti cu puţină apă şi le introduci în cuptorul preîncălzit 30 de minute. Le scoţi din cuptor, le presari cu caşcaval ras şi mai laşi 10 minute. Le serveşti cu salată, roşii şi cu parmezan ras.

Mai multe