Terină rece cu ou

7 aprilie 2016   Mâncăruri rapide

De numai câteva ingrediente ai nevoie pentru a pregăti această terină şi nu ai nevoie decât de 45 de minute pentru prepararea ei.

Ingrediente (2 tăvi)

6 ouă 200 g şuncă 100 g caşcaval 100 g mazăre proaspătă sau conservată 2 morcovi 600 g brânză proaspătă de vaci 2 linguri unt 4 linguri smântână 12 g gelatină 1 legătură pătrunjel verde sare piper

Mod de preparare

Cureţi morcovii, îi tai mărunt, îi pui la fiert în apă cu sare împreună cu mazărea până se înmoaie. Scurgi apa şi le laşi să se răcească. Freci brânza cu untul şi smântâna până obţii o cremă. Tai şunca şi caşcavalul cubuleţe şi le amesteci cu brânza. Încorporezi legumele fierte, pătrunjelul tocat cât mai fin şi sarea şi piperul după gust. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe plic şi o torni în compoziţie, omogenizând toate ingredientele. Tapetezi o tavă de chec cu folie alimentară, pui ¾ din compoziţie, aşezi din loc în loc ouăle fierte şi deasupra pui restul compoziţiei. Nivelezi şi dai la rece terina cel puţin 5 ore.

foto: profimedia

Mai multe