Tigaie cu legume

5 noiembrie 2025   Mâncăruri rapide

Este o reţetă simplă şi rapidă. În doar 40 de minute ai obţinut o mâncare delicioasă.

Ingrediente

4 ouă mari

1 ceapă roșie medie

1 ardei gras roșu

2 linguri ulei de măsline

2 roșii mari bine coapte

1 ardei galben

200 ml suc de roșii sau roșii cuburi

1 linguriță boia dulce

2 căței de usturoi sare

frunze proaspete de busuioc

piper

½ linguriță coriandru măcinat

½ linguriță chimion măcinat

Mod de preparare

Cureți ceapa, usturoiul și ardeii și le tai după bunul plac. Încingi uleiul de măsline într-o tigaie de fontă, călești ceapa și usturoiul 2-3 minute, până devin aurii. Adaugi ardeii și sotezi 5 minute, până se înmoaie.

Pui roșiile proaspete tocate și cele din conservă, condimentezi cu boia, chimion, coriandru, sare și piper. Lași sosul să fiarbă la foc mic 10-12 minute, până se îngroașă.

Faci mici adâncituri în sos și spargi ouăle direct în tigaie. Acoperi cu un capac și gătești 6-8 minute, până albușul se încheagă, dar gălbenușul rămâne moale.

Presari felii subțiri de ceapă roșie și frunze de busuioc proaspăt deasupra, pentru prospețime.

Mai multe