Tigaie cu legume
Este o reţetă simplă şi rapidă. În doar 40 de minute ai obţinut o mâncare delicioasă.
Ingrediente
4 ouă mari
1 ceapă roșie medie
1 ardei gras roșu
2 linguri ulei de măsline
2 roșii mari bine coapte
1 ardei galben
200 ml suc de roșii sau roșii cuburi
1 linguriță boia dulce
2 căței de usturoi sare
frunze proaspete de busuioc
piper
½ linguriță coriandru măcinat
½ linguriță chimion măcinat
Mod de preparare
Cureți ceapa, usturoiul și ardeii și le tai după bunul plac. Încingi uleiul de măsline într-o tigaie de fontă, călești ceapa și usturoiul 2-3 minute, până devin aurii. Adaugi ardeii și sotezi 5 minute, până se înmoaie.
Pui roșiile proaspete tocate și cele din conservă, condimentezi cu boia, chimion, coriandru, sare și piper. Lași sosul să fiarbă la foc mic 10-12 minute, până se îngroașă.
Faci mici adâncituri în sos și spargi ouăle direct în tigaie. Acoperi cu un capac și gătești 6-8 minute, până albușul se încheagă, dar gălbenușul rămâne moale.
Presari felii subțiri de ceapă roșie și frunze de busuioc proaspăt deasupra, pentru prospețime.