Toast cu avocado și ou poșat
Toastul cu avocado și ou poșat e un mic dejun super sănătos și sățios.
Ingrediente
1 avocado copt
2 ouă
1 lingură oțet
zeamă de lămâie
2 felii de pâine integrală, cu semințe
sare
piper
fulgi de chili, pentru decor
Mod de preparare
Coci feliile de pâine în toaster sau în tigaie, până devin ușor crocante. Cureți avocadoul și zdrobești miezul cu o furculiță, adaugi zeamă de lămâie, sare și piper după gust.
Întinzi crema de avocado pe feliile de pâine prăjită.
Într-o crăticioară, aduci apa la punctul de fierbere, apoi reduci focul. Adaugi oțetul, iar cu o lingură formezi un mic vortex în apă. Spargi oul într-o ceșcuță și torni ușor în mijlocul vortexului. Lași să fiarbă 3 minute pentru gălbenuș moale. Scoți oul cu o spumieră și scurgi pe șervețel.
Așezi oul poșat peste toastul cu avocado, presari piper proaspăt, fulgi de chili și decorezi cu verdeață. Servești imediat.