Tortilla cu spanac şi dovlecei
Folosit în diferite combinaţii, dovlecelul şi spanacul sunt ingredientele minune ale acestei luni. Ce zici dacă ai încerca această reţetă de tortilla absolut delicioasă? Pe lângă faptul că are un gust foarte bun, este şi sănătoasă. În plus, servită în prima sau a doua parte a zilei îţi dă un plus de energie.
Ingrediente
2 dovlecei potriviţi 4 linguri ulei 50 g spanac 4 ouă 2 fire ceapă verde pătrunjel oregano sare piper
Preparare
Speli dovleceii sub jet de apă şi îi tai rondele. Speli spanacul şi scurgi de apă. Toci mărunt ceapa verde şi spanacul.
Încingi uleiul într-o tigaie şi rumeneşti rondelele de dovlecei (10 rondele le păstrezi pentru decor), apoi adaugi ceapa verde şi spanacul tocat şi sotezi uşor, aproximativ 1-2 minute.
Separat baţi ouăle spumă cu puţină sare şi piper, le torni în tigaie peste legume, amesteci şi deasupra razi caşcaval sau parmezan. Rumeneşti la foc potrivit 3 minute, fără să amesteci, apoi le laşi încă un minut cu capac.
Cu ajutorul unui platou, întoarci tortilla pe cealaltă parte, razi caşcaval sau parmesan, şi coci alte 3 minute neacoperit şi 1 minut cu capac. Asezonezi tortilla cu oregano, piper şi patrunjel şi o decorezi cu rondele călite de dovlecel şi frunze proaspete de spanac.