Vinete pe grătar şi salată de roşii
O reţetă simplă şi foarte sănătoasă.
Ingrediente:
o vânătă medie un ardei gras roşu 3 căţei de usturoi zdrobiţi 3 linguri de ulei de măsline o roşie mare un sfert de cană de măsline 2 tulpini de oregano tocate frunze de busuoioc tocate 140 de grame de mozarella rasă
Mod de preparare:
Tăiaţi vânăta rondele, ungeţi-o cu ulei şi presăraţi sare peste ea. Încingeţi o tigaie-grill şi prăjiţi ardeiul gras şi vânăta pe ambele părţi, timp de circa 5 minute. Adăugaţi şi căţeii de usturoi. Tăiaţi bucăţele vânăta, ardeiul gras şi roşia. Asezonaţi legumele cu ulei, oregano, busuioc, mozarella, sare şi piper. Se poate adăuga şi brânză feta după preferinţe.
Notă: Legumele pot fi pregătite şi la cuptor. Se asezonează cu ulei, sare şi piper şi se lasă la cuptor, timp de 25 de minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius.
Sursa: wholefoodsmarket.com