Zucchini cu brânză la cuptor
Este o rețetă simplă, delicioasă și perfectă ca aperitiv, garnitură sau chiar fel principal ușor.
Ingrediente
500 g zucchini feliați
200 g brânză mozzarella, rasă
1 linguriță oregano\busuioc uscat
100 g brânză cheddar, rasă
100 ml lapte
50 g făină
1 linguriță praf de copt
2 linguri ulei de măsline
2 căței usturoi, tocați fin
3 ouă
sare
piper
Mod de preparare
Sotezi dovleceii în uleiul de măsline împreună cu usturoiul 3-5 minute, până ce devin ușor moi. Adaugi sare, piper și oregano.
Într-un bol, bați ouăle împreună cu laptele. Adaugi făina și praful de copt, amestecând până ce obții o compoziție omogenă.
Încorporezi jumătate din mozzarella și jumătate din cheddar în compoziție.
Așezi dovleceii sotați într-un vas termorezistent, distribuindu-i uniform. Torni compoziția de ou și brânză peste dovlecei. Presari deasupra restul de mozzarella și cheddar.
Pui vasul în cuptor și coci 25-30 de minute, până ce brânza devine aurie. Scoți din cuptor și lași să se răcească 5 minute înainte de servire.