Aperitiv cu brânză şi struguri

11 septembrie 2015   Mese festive

Pentru că este sezonul strugurilor, ne-am gândit să te îndrumăm, pas cu pas, să găteşti ceva special şi delicios.

Ingrediente

250 g brânză dulce degresată 100 g telemea de oaie 2 linguri pătrunjel verde piper alb 100 g unt sare ulei 100 g şuncă felii 200 g caşcaval felii 100 g struguri albi şi roşii 100 g miez de nucă pentru decor 1 linguriţă boia dulce pentru decor

Mod de preparare

Mixezi brânza dulce cu untul şi cu telemeaua dată pe răzătoarea mică. Adaugi pătrunjelul verde tocat mărunt, piper şi sare, dacă mai este nevoie, şi omogenizezi bine.

Ungi o formă de chec cu ulei şi o tapetezi cu felii de caşcaval. Pui 1/3 din feliile de şuncă pe ­fundul formei şi torni jumătate din crema de brânză.

Aşezi jumătate din strugurii spălaţi în prealabil. Pui jumătate din caşcavalul rămas şi a doua treime din feliile de şuncă.

Torni restul de brânză, pui strugurii rămaşi, acoperi cu felii de şuncă şi de caşcaval. Dai la frigider să se întărească peste noapte. O răstorni, o decorezi cu boia de ardei şi cu nuci mărunţite.

Mai multe