Aperitiv cu somon
6 noiembrie 2014
Mese festive
Pregăteşte pentru musafiri sau pentru o cină romantică acest antreu gustos şi rapid.
Ingrediente
150 g orez 3 ouă 100 g caşcaval 1 legătură mărar 2 căţei de usturoi 200 g somon afumat ulei piper sare 200 g smântână
Cum se prepară
Se fierbe orezul în 600 ml de apă cu două linguri de ulei timp de 20 de minute. Se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu ouăle, caşcavalul ras, usturoiul pisat, mărarul tocat, sare şi piper, după gust.
Se amestecă bine compoziţia de orez, apoi se formează clătite de 15 cm diametru, care se se prăjesc într-o tigaie cu puţin ulei încins. Se aşază pe farfurii, în straturi, clătitele de orez, alternând cu smântână şi cu felii de somon.
sursa foto: Shutterstock