Ardei capia în oţet
25 august 2017
Mese festive
Indiferent cum alegi să îi găteşti, ardeii sunt gustoşi în orice combinaţie.
De ce ingrediente ai nevoie pentru ardei capia 7 kg ardei capia 5 l apa 1 l oţet 1/2 l ulei 6 linguri sare 1 căpăţână usturoi 1 borcan de 10 l
Speli ardeii, îi pui să fiarbă pe rând câte 5 minute, în apa clocotită.
Amesteci apa cu oţetul şi cu sare, iar când dă în clocot apa, pui uleiul. Dai focul la flacără mică, iei câte 10 ardei şi îi laşi în lichid să fiarbă 5 minute, apoi îi scoţi şi îi pui în borcan.
Laşi lichidul să se răcească şi îl adaugi peste ardei. Încorporezi căţeii de usturoi printre ardei şi închizi bine capacul borcanului.
Îl păstrezi în cămară, la rece.
Sursa www.reshlocalandbest.blogspot.ro